Sfantul Teofan Zavoratul – Vindecarea demonizatului din tinutul Gherghesenilor

VindecareaDemonizatuluiSihastriaPutnei2 Indracitul gadarean, dupa tamaduirea sa, se lipeste de Domnul si doreste sa ramana cu El pentru totdeauna; dupa aceea insa, auzind voia Lui, merge si propovaduieste in intreaga cetate facerea de bine pe care a primit-o. Binefacatorul atrage la Sine, voia Lui devine lege pentru cel miluit, iar limba acestuia nu se poate stapani sa nu vesteasca ceea ce a primit de la El.

 

Daca am avea in minte toate bunatatile pe care le-am primit si le primim de la Domnul, n-ar mai fi printre noi nerecunoscatori, n-ar mai fi calcatori ai sfintei Lui voi, n-ar mai fi oameni care sa nu-L iubeasca mai mult decat pe orisice. Prin botez, ne izbavim de pacatul stramosesc si de pierzania pe care el o aduce; prin pocainta, ne curatam mereu de pacatele care se lipesc neincetat de noi. Dumnezeiasca Pronie ne apara de rele – pe care de multe ori nu le vedem – si ne indreapta pasii pe calea cea mai putin lipsita de primejdii pentru noi si mai prielnica telurilor noastre; si, pana la urma, tot ce avem este de la Domnul.

 

De aceea, se cuvine sa ne daruim Domnului din tot sufletul, sa plinim intru toate voia Lui si sa proslavim numele Lui cel preasfant, mai ales cu viata si cu faptele, ca sa nu fim mai prejos decat indracitul gadarean, care dintr-o data s-a aratat atat de intelept, incat a devenit pilda vrednica de urmat pentru toti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>