Declaratie de respingere a dosarului electronic de sanatate

1. Se completeaza declaratia atasata cu numele (atat la inceput cat si la sfarsit) si datele personale.

2. Declaratia se scoate la imprimanta pe acceasi foaie (fata spate) in doua exemplare.

3. Se semneaza si se depune la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate de care apartine fiecare persoana. Solicitati ca pe unul din cele doua exemplare sa va puna stampila cu numar de inregistrare astfel incat sa aveti dovada depunerii acestei declaratii.


Cei care nu locuiesc in Bucuresti depun declaratia la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. Cei care locuiesc in Bucuresti, dupa ce am vorbit cu doua persoane din domeniul medical am ajuns la concluzia ca ar fi mai bine sa le depunem direct la sediul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (nu la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti).


4. Cei care au primit cardul electronic de sanatate si nu l-au trimis inca inapoi il depun impreuna cu aceasta declaratie. Cei care au refuzat primirea cardului ori l-au trimis deja inapoi specifica in aceasta declaratie faptul ca „am refuzat primirea” ori „l-am trimis inapoi”.
In momentul de fata se primeste o adeverinta medicala valabila doar 3 luni.

Prin petitia catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pe care o vom depune zilele urmatoare solicitam amendarea legii astfel incat varianta alternativa la cardul electronic sa fie pe termen nelimitat (atat timp cat persoana are calitatea de asigurat). Depunerea acestei petitii nu este o garantie a faptului ca legea va fi corectata ci doar un mod de a ataca injustetea ei.

Depunerea acestor declaratii de cat mai multe persoane, va arata ca noi romanii respingem cu fermitate atat dosarul cat si cardul electronic de sanatate si chiar daca nu avem garantia ca vom obtine ceea ce solicitam, vom pune presiune pe autoritati sa modifice cadrul legislativ astfel incat sa avem dreptul ca fiecare dintre noi sa
decidem daca vrem ca datele noastre de sanatate sa fie ori nu inregistrate in dosarul electronic de sanatate si

cum sa fie documentul prin care dovedim ca suntem asigurati ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.


Sediul central al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate se afla in apropiere de Piata Muncii pe Calea Calarasilor nr. 248, Bloc S 19, Sector 3, Bucuresti, Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>