Proiectul de lege PL 193/2014 care amenință cinstirea propriilor Sfinți Români din închisorile comuniste

Proiectul de lege PL 193/2014 (adoptat de Senat la 08.04.2014) se refera la „modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.31/2002 privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob si a promovarii cultului persoanelor vinovate de savarsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii”- ameninta libertatile fundamentale ale poporului roman  interzicand cinstirea si promovarea sfintilor inchisorilor comuniste sau a altor personalitati marcante pentru cultura si spiritualitatea romaneasca, care au facut parte din Miscarea Legionara, precum si din Fratiile de Cruce.

Prin noua lege, sunt instituite pedepse cu inchisoare pana la 3 ani pentru cei care promoveaza in public ideile personalitatilor precum Nae lonescu, Mircea Eliade, Petre Tutea, Emil Cioran, Constantin Noica, Ernest Bernea, George Manu, Radu Gyr si atatia altii precum si stergerea numelor lor de pe monumente si strazi, demolarea troitelor, statuilor si institutiilor ridicate in memoria unui Ion Gavrila – Ogoranu, Valeriu Gafencu, Mitropolit Bartolomeu Anania, Arhimandrit Justin Parvu, Arhim. Arsenie Papacioc, Pr. Gheorghe Calciu, fosti legionari (sau numai membri ai Fratiei de Cruce”, organizatie de tineret a M.L.), dar si luptatori anticomunisti si romani exemplari. Ca sa nu mai vorbim ca, legea ii are in vedere si pe cei care au fost condamnati de regimul comunist ca legionari, fara sa fi facut parte din Miscarea Legionara, ca Pr. Arsenie Boca, Pr. Daniil Teodorescu (Sandu Tudor), Mircea Vulcanescu etc.

Stadiu Proiect de lege PL 193/2014: Este adoptat se Senat -08.04.2014 ; In prezent proiectul este trimis la Camera Deputatilor-pt. raportul comisiilor permanente . http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=14131

 Extras din PL 193/2014 :Art.2. a) prin organizatie cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob se intelege orice grup format din 3 sau mai multe persone, care isi desfasoara activitatea temporar sau permanent ,in scopul promovarii ideilor,conceptiilor sau doctrinelor fasciste,legionare ,rasiste sau xenofobe,,precum si ura si violent pe motive entice,rasiale sau religioase ,superioritatea unor rase si inferioritatea altora,antisemitismul….

 “Art.5.- Fapta persoanei de a promova,in public,cultul persoanelor vinovate de savarsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii,crime de razboi sau crime contra umanitatii,precum si fapta de a promova,in public, idei, conceptii sau doctrine fasciste ,legionare, rasiste sau xenofobe, in sensul art.2 alin a) ,se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani si interzicerea unor drepturi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>